رفتن به محتوای اصلی
x

دستگاه اجرایی:دانشگاه علوم پزشکی اصفهان- معاونت تحقیقات و فناوری- مدیریت اطلاع‌رسانی پزشکی و منابع علمی- اداره

عنوان خدمت:تکمیل، به‌روزرسانی و پاسخگویی بازخوردهای سامانه علم‌سنجی اعضای هیأت علمی

دستگاه اجرایی مادر:وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

شناسه خدمت:16052587000

بررسی سامانه علم‌سنجی اعضای هیأت علمی به منظور به‌روزرسانی و پاسخ به بازخوردهای ارسالی اعضای هیأت علمی

دسترسی: ,

ویژگیهای خدمت

پرسش ۱: سامانه علم‌سنجی اعضای هیات علمی به طور کلی چه شاخص های علم سنجی را از اعضای هیات علمی نمایش می دهد؟

شاخص های علم سنجی ارائه شده اعضای هیات علمی در این سامانه عبارتند از تعداد مقالات نمایه شده هر عضو هیات علمی در بانک اطلاعاتی Scopus، تعداد کل استنادات دریافت شده این مقالات در بانک اطلاعاتی Scopus ، میانگین استناد به ازای هر مقاله، شاخص h-Index، شاخص h-Index بدون خوداستنادی، شاخص h-Index بدون خوداستنادی نویسندگان و شاخص‌های دیگر مانند g-Index و m-Index براساس بانک اطلاعاتی Scopus می باشد.

پرسش ۲: شاخص‌های علم سنجی سامانه ISID چند وقت یکبار به روز می‌شوند؟

اطلاعات هر فرد در سامانه، به طور خودکار حداقل هر ۲۱ روز یکبار به روز رسانی می‌شود. البته براساس مقدار شاخص h-Index فرد این عدد بین ۱ تا ۲۱ روز متغیر است.

پرسش ۳: من ده مقاله در ISI ، نه مقاله در PubMed ، هفده مقاله در SCOPUS و ۱۱ مقاله علمی پژوهشی دارم ولی سامانه علم‌سنجی اعضای هیات علمی، فقط ۱۷ مقاله از من نمایش می‌دهد. مشکل کجاست؟

سامانه علم‌سنجی اعضای هیات علمی مبتنی بر بانک اطلاعاتی SCOPUS کار می‌کند و اطلاعاتی و شاخص‌های علم‌سنجی که استخراج کرده و نمایش می‌دهد صرفا بر اساس داده‌های موجود در بانک اطلاعاتی Scopus است. در نتیجه انتظار می‌رود فقط مقالاتی که شما در بانک اطلاعاتی Scopus دارید، در این سامانه محاسبه شده و نمایش داده شود.‌هرچند تعداد مقالات شما در سایر پایگاه‌های اطلاعاتی شامل PubMed، ISI و حتی مقالات بازیابی شده در Google Scholar نیز استخراج و در سامانه نشان داده می‌شوند ولی شاخص‌های اصلی علم‌سنجی سامانه مانند h-Index براساس بانک اطلاعاتی Scopus است.

پرسش ۴: چرا بانک اطلاعاتی Scopus مبنای محاسبه شاخص‌های مقالات و استنادات من در این سامانه قرار گرفته است؟ چرا این سامانه از اطلاعات بانک‌های ISI یا PubMed استفاده نمی‌کند؟

در سامانه علم‌سنجی اعضای هیات علمی، شاخص‌های علم‌سنجی که مبتنی بر استناد (Citation) هستند محاسبه و ارائه می‌شود. از آنجا که بانک اطلاعاتی PubMed، بانک اطلاعات استنادی نیست و امکان محاسبه و ارائه استناد (Citation) را ندارد، نمی‌تواند مبنای استخراج این سامانه قرار گیرد. علت انتخاب بانک اطلاعاتی Scopus در مقایسه با ISI در این سامانه، پوشش گسترده‌تر مجلات در بانک اطلاعاتی Scopus در گستره موضوعی علوم پزشکی، کشور ایران و زبان فارسی است که مجلات و مقالات بیشتری را در مقایسه با ISI‌ در برمی‌گیرد.