سوالات متداول:
1-جهت راه اندازی کلینیک دیابت در بیمارستان و درمانگاه نیاز به مسئول فنی و صدور مجوز جداگانه است است؟
پاسخ:
خیر- در بیمارستان و درمانگاه با توجه به اینکه کلینیک قسمتی از یک مرکز درمانی است مسئولیت آن برعهده مسئول فنی همان مرکز درمانی می باشد .
2- آیا می توان یک کلینیک دیابت خصوصی مستقل خارج از بیمارستان و درمانگاه تاسیس کرد؟
پاسخ:
بله- آیین نامه تاسیس آن در سایت معاونت درمان در قسمت صدور پروانه ها قرار دارد.
3-برای تاسیس کلینیک دیابت نیروی انسانی ،تجهیزات پزشکی و شرایط فیزیکی خاص مورد نیاز است؟
پاسخ:
بله - حتما .در دستورالمل برنامه کشوری پیشگیری و کنترل بیماری دیبات نوع 2 به ادرس سایت معاونت درمان-اداره بیماری ها –دیابت به تمام موارد فوق به تفکیک اشاره شده است.
4-آیا کلینیک دیابت در بیمارستان و درمانگاه هر روز هفته باید فعال باشد؟
پاسخ:
مسلما جهت دسترسی هتر بیماران بهتر است اینگونه باشد اما در صورت محدودیت کلینیک دیابت می تواند روزهای فعالیت خود را تعیین وضمن اطلاع به معاونت درمان ، در معرض دید بیماران نیز قرار دهد.
5-برای دریافت نام کاربری و رمز عبور سامانه مدیریت بیماری های نادر (RDA) چگونه باید اقدام کرد؟
پاسخ:
بیمارستان /درمانگاه به صورت کتبی و رسمی یک رابط دیابت به معاونت درمان معرفی می کندو مشخصات وی را که شامل نام و نام خانوادگی، شماره ملی، رشته تحصیلی، پست و شماره تلفن همراه می باشد را در مکاتبه فوق اعلام می نمایدتا جهت دریافت نام کاربری و رمز عبور با وزارت متبوع هماهنگی شود.هر زمانی که رابط فوق تغییر کرد آن مرکز درمانی موظف است به صورت کتبی و رسمی رابط جایگزین را به معاونت درمان اعلام نماید.
6-کدام بیماران دیابتی باید در سامانه مدیریت بیماری های نادر (RDA) ثبت شوند؟
پاسخ:
برای تمام بیماران دیابتی اعم از بیمارانی که داروی خوراکی ،انسولین رگولار و ان پی اچ و قلم های انسولین استفاده می کنند در سامانه RDA باید پرونده تشکیل داده شود .اما فقط برای بیمارانی که قلم های انسولین استفاده می کنند باید حواله دارویی صادر شود و به ازای هر بار تغییر در دوز و یا نوع دارو باید توسط کلینیک دیابت حواله قبلی انفضال گردد و حواله جدید صادر شود.
7-آیا برای بیماران دیابتی بسته حمایتی وجود دارد ؟
پاسخ:
بر اساس آخرین دستورالعمل ابلاغی وزارت متبوع کلیه بیماران دیابتی می توانند با مراجعه به بیمه پایه مربوطه جهت نشاندار شدن و استفاده از خدمات بسته حمایتی اقدام کنند.
8-آیا بیمار دیابتی برای تایید داروهای خود باید به بیمه مراجعه کند؟
پاسخ:
بیماران دیابتی که قلم های انسولین استفاده می کنند، به ازای هر تغییر دارویی (دوز یا نوع دارو) باید به کلینیک دیابت جهت صدور حواله دارویی جدید و سپس به سرپرستی بیمه مربوطه مراجعه کنند. بیمارانی که بیمه تامین اجتماعی دارند علاوه بر آن سالیانه نیز باید جهت تایید بیمه به سرپرستی بیمه تامین اجتماعی مراجعه کند.
آدرس: